HEVAS Award 2024 Petra Kloosterman

De HEVAS Award 2024 is toegekend aan HEVAS-blogger Petra Kloosterman en werd gisteren uitgereikt op de HEVAS-ontmoetingsdag. Elk jaar reiken wij de HEVAS Award uit aan een persoon die vanwege bijzondere verdiensten voor onze aandoeningen in het zonnetje gezet mag worden.

In 2015 deed Petra mee aan een interview dat verscheen in het HEVAS magazine. Dit was een bijzonder open en emotioneel verslag over de momenten vlak na de bevalling van Julian, toen artsen geen idee hadden wat er met zijn wang aan de hand was, maar Petra direct aanvoelde dat het niet goed zat. Toen Julian zeven maanden oud was, kregen ze eindelijk een correcte diagnose: een lymfatische malformatie. In haar blogs deelt Petra openhartig wat het betekent om een ander uiterlijk te hebben, en gebruikt daarbij prachtige gedichten. Het onderstaande gedicht zocht ze via internet samen uit met Julian, die het heeft voorgedragen op school en daar zelfs een 10+ voor kreeg.

De afgelopen tien jaar heeft Petra maar liefst 23 blogs geschreven, en ze voelt nu aan: “stoppen op het hoogtepunt”, zeker nu Julian zijn leven meer in eigen handen kan nemen. Na tien jaar bloggen vinden wij het bijzonder passend om Petra Kloosterman de HEVAS Award 2024 toe te kennen!

“Friendship Has No Borders”
by Judith Gorgone

We are all born in a different way  
How we look and what we say 
From different countries around the world 
Of different genders: boys and girls 

Of many sizes and colors, too  
The things we like and the things we do 
We’re sure glad it works this way  
The world is so colorful every day  

If every one were the same, you see  
You wouldn’t be you and I wouldn’t be me 

Hevas award 2024 Petra Kloosterman familiefoto

Steun Hevas

Doneer eenmalig of word donateur.