8 nieuwe voorlichtingsvideos over infantiele hemangiomen

HEVAS bestaat dit jaar 15 jaar! We presenteren in dat kader een hele reeks nieuwe video’s. Allereerst een korte documentaire over infantiele hemangiomen (aardbeienvlekken) waarin specialisten van vier academische expertisecentra vertellen over de inzichten op dit gebied. In 2008 werd – bij toeval – ontdekt dat bètablokkers goed helpen voor de behandeling van hemangiomen (aardbeienvlekken). Vanaf dat moment konden baby’s met (ernstige) hemangiomen veel beter worden behandeld. Hemangiomen zijn (als kleinere plekjes) niet zeldzaam. Vijf tot tien procent van de baby’s krijgt ze. Maar wanneer zijn hemangiomen riskant en is het verstandig om naar een expertisecentrum te gaan? En welke behandelingen zijn mogelijk? De specialisten geven uitleg.

Wij danken de artsen in deze video hartelijk voor hun medewerking: dr Van der Vleuten, dr Daniels (Radboudumc/HECOVAN), dr Raphael, Prof dr Breugem (AmsterdamUMC/AVA-team), dr Mendels, dr Langeveld (ErasmusMC/WEVAR) en dr De Graaf en dr Paes (UMC Utrecht/CAVU).

Animatie infantiele hemangiomen

Naast de documentaire presenteren we ook een korte animatie over infantiele hemangiomen. De documentaire en de animatie zijn gemaakt in samenwerking met de vier expertiscentra van het netwerk expertisecentra aangeboren vaatafwijkingen.

Patiëntenvideo’s

Naast deze video’s zijn er ook 6 video’s met eigen ervaringen over hemangiomen gemaakt. Wanneer ontdekte je dat het een hemangioom was bij je baby? Moet je wel of niet behandelen? En hoe ga je om met al die starende blikken en vragen? Hoe is het om op te groeien met een hemangioom? In de video’s wordt op deze vragen ingegaan. We danken Natascha en de ouders van Lily, Watoy, Lenthe, Fenne en Bailey heel hartelijk voor het delen van hun verhaal!

Animatievideo hemangiomen

Hemangiomen uitgelegd door artsen

6 patiëntenvideos

Steun Hevas

Doneer eenmalig of word donateur.