Webinar: Klippel-Trenaunay syndroom en Sturge-Weber syndroom door Dr van der Vleuten

Klippel-Trenaunay syndroom en Sturge-Weber syndroom; blijven deze namen van mensen die het ruim 100 jaar geleden beschreven houdbaar nu we genetische oorzaken weten?

Aandoeningen zoals Klippel-Trenaunay syndroom en Sturge-Weber syndroom zijn zo’n honderd jaar geleden voor het eerst beschreven. Toen was er nog geen ECHO- of MRI-onderzoek en was dus niet duidelijk wat er nou precies aan de hand was. Ook was er nog geen kennis over (genetische) oorzaken.

Het was heel lang lastig om een precieze diagnose te stellen. Wanneer spreek je nu precies van Klippel-Trenaunay syndroom of Sturge-Weber syndroom? Inmiddels hebben we wél meer zicht op de precieze genetische oorzaak. De DNA-afwijkingen zeggen veel meer over wat er aan de hand is dan de oude namen die soms meer onrust dan duidelijkheid geven.

Aan de hand van een voorbeeld uit de praktijk zal de houdbaarheidsdatum van deze diagnoses worden beoordeeld.

Deze algemene sessie is informatief bedoeld en vervangt geen consult met een arts. Persoonlijke vragen dient u aan uw behandelende arts te stellen en kunnen helaas niet tijdens deze sessie beantwoord worden.

Zoom-bijeenkomst over Klippel-Trenaunay syndroom en Sturge-Weber syndroom door Dr van der Vleuten (Hecovan, Radboudumc)
Datum: donderdag 3 november 2022
Tijd: 19:30 – 20:30
Kosten: gratis

Webinar terugkijken

Steun Hevas

Doneer eenmalig of word donateur.